Visie en beleid
 

Opdracht: leerlingen begeleiden in hun functioneren op school en in de maatschappij.

Mission statement: Het CLB werkt…

  1. onafhankelijk en stelt het belang van de leerling centraal
  2. leerling- en schoolnabij
  3. kosteloos
  4. subsidiair
  5. multidisciplinair
  6. binnen de regels van het beroepsgeheim en ontwikkelt een deontologisch code
  7. met respect voor het pedagogisch project van de school
  8. netoverstijgend samen (verplicht vanaf 2023)
De Centra voor Leerlingenbegeleiding ondersteunen de leerlingen, hun ouders, de leerkrachten en de schooldirecties in alle Nederlandstalige scholen van hun werkgebied bij het verhogen van het welbevinden van de leerlingen. Zij gaan daarbij uit van de vragen en problemen van de leerlingen.
Zij begeleiden de leerlingen door nieuwe perspectieven te openen in hun ontwikkeling tot zelfstandige volwassenen en volgen systematisch of vraaggestuurd de gezondheid en het welbevinden van de leerlingen op.
De Centra werken samen met de leerlingen, de ouders, de leerkrachten, de scholen en andere betrokken instanties in vier domeinen: het leren en studeren, de onderwijsloopbaan, de preventieve gezondheidszorg en het psychisch en sociaal functioneren.
De Centra garanderen door hun teamwerking een multidisciplinaire aanpak in deze vier domeinen. Zij doen onderzoek, verstrekken informatie en advies en begeleiden, op vraag van leerlingen, ouders, leerkrachten of schooldirecties en dit, waar nodig, in samenwerking met externe diensten.

 

Beleidsplan

De krachtlijnen van het beleid van het CLB van Roeselare worden vastgelegd een een beleidsplan. Het Beleidsplan 2013-2020 kan u hier downloaden. Indien u een papieren versie wenst kan u deze aanvragen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het adres waarop u dit wenst te ontvangen.
Ieder schooljaar wordt een beleidsjaarplan opgemaakt die concreet de doelstellingen omvat wat dit schooljaar aangepakt wordt. Beleidsjaarplan 2019 vindt u hier.Activiteitenverslag

Jaarlijks wordt een activiteitenverslag opgemaakt dat een beeld geeft van de werking van het centrum voor het voorbije schooljaar. Dit werkingsverslag bevat ook cijfermateriaal over de registratie van de activiteiten. Voor het schooljaar 2017-2018 kan u het activiteitenverslag hier downloaden.
Indien u een papieren versie wenst, kan u deze aanvragen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het adres waarop u dit wenst te ontvangen.


 

Klachtenmanagement

Het Vrij CLB van Roeselare streeft naar een kwaliteitsvolle dienstverlening. Hierbij proberen we tot een werkbare oplossing te komen voor uw zorgvragen.
Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over een aspect van onze dienstverlening.
Het volgende document geeft meer uitgebreide informatie.