Wat doet een CLB?

Een 'CLB' is een 'Centrum voor Leerlingen Begeleiding'.·We zijn er voor leerlingen, ouders en scholen. We werken samen met de school van je zoon of dochter, maar we zijn er geen deel van. Los van de school kun je bij ons aankloppen. Een CLB geeft gratis informatie, hulp en begeleiding. In het CLB kun je met tal van vragen terecht.

Als CLB kunnen we in het belang van je kind overleggen met andere personen of diensten. Bijvoorbeeld met de directie, zorgleerkracht, leerlingenbegeleider, leerkracht, revalidatiecentrum, logopedist,... . We doen dit echter niet zonder jullie toestemming (indien je zoon/dochter jonger dan 12 jaar is) of de toestemming van de leerling in kwestie (+12 jaar). In de rubriek 'rechten en plichten'·lees je hier meer over.

In het CLB werken artsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en psychologen of pedagogen. Elke vraag wordt op een multidisciplinaire manier aangepakt. Op deze manier proberen we samen een zo goed mogelijk antwoord op je vraag te formuleren.

Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) bieden gratis informatie, hulp en begeleiding.Bekijk folder

Waarvoor kan je bij het CLB terecht?

- als je zoon / dochter ergens mee zit of zich niet goed in z'n vel voelt

- als de leerstof te moeilijk lijkt te worden

- voor hulp bij het maken van studie- of beroepskeuze

- met vragen over de leefwereld van je zoon / dochter

- met vragen over opvoeding,...

Waarvoor moet je zoon / dochter naar het CLB?

- voor het medisch consult

- bij problematische afwezigheden (spijbelen,...)

- voor een overstap naar het buitengewoon onderwijs

Hoe bereik je het CLB?

Het CLB is telefonisch bereikbaar op 051/259 700.  Je kan ook mailen naar het algemeen emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Daarnaast kun je ook rechtstreeks de CLB-medewerker van de school van je zoon / dochter opzoeken  en hem/haar rechtstreeks bellen of mailen.  Klik voor zijn/haar naam bovenaan deze pagina op 'Onze scholen'.  Je kunt ook altijd langskomen om een afspraak te maken. 

 

 

 

Op school, kan men je ook in contact brengen met het CLB. Informeer naar de contactgegevens bij de directie, zorgleerkracht, leerlingenbegeleider,... van je zoon of dochter. Ze helpen je vast goed op weg.